Tuesday, 3 April 2012

SIMPLE SPAGHETTI



Nampak macam kosong jee kan spagetti itu,,,tapiii rasanya out of world..hehehee.sapa lagi nak puji.kan.kann..makanan penyelamat dikala  lapar menguasai, simple yet nice :) just pakai segengam spagetti yang dah direbus dahulu, pastu sy tumis 2 ulas bawang putih dgn sedikit minyak, masukkan 3 sudu besar tomato puree, air setengah cawan..tambah sikit 2 sudu besar cream (ade stok whipping cream dalam esbok pon jadikkk) last add oregano secukup rasa, salt n pepper..and thennn voila! spaghetti udah siap!lau ade rajin cikit tu korang leh la makan dgn salad ke nugget ke ikot lah citarasa masing-masing...beberapa hari lepas ade tgk rancagan jalan2 cari makan kat tv3 tu, ade 1 restoren tunjuk cara nak buat masakan ni tapi dia pakai pasta fetucinni (betui ka aku eja?heee) pastu dorang deko2 ckit letak grilled fish/grilled chicken atas pasta tu.. senang kan bahan dia? layanlahh


No comments:

Post a comment